Scroll Top
Quotatie Darkness Times

Sterk blijven met je inner self

Darkness cannot drive out darkness; only light can do that…

Wat betekent dat?

Voor mij gaat dit citaat over een fundamentele waarheid van het universum en de overeenkomstige relatie in het menselijk hart. Het begint met het voor de hand liggende. Duisternis is een gebrek aan licht. Meer duisternis kan het niet minder donker maken, wat iets is dat alleen licht brengen kan bereiken.

Evenzo vertelt het citaat ons dat haat, haat niet uit je hart of uit het hart van anderen kan verdrijven. Het enige dat dat volgens het citaat kan doen, is liefde. Terwijl de analogie een beetje uit elkaar valt met haat die niet precies gelijk is aan de afwezigheid van liefde, is het uitgangspunt precies goed.

Uiteindelijk zal de haat doorgaan als hij geen tegenstand krijgt. De vraag is hoe je je er het best tegen kunt verzetten. Het citaat vermeldt wat volgens mij een van de beste en eenvoudigste methoden is. Hoewel geen enkele methode fool-proof of zonder risico is, is het de beste en meest effectieve methode die ik heb gezien of ervaren.

Waarom is liefde belangrijk om haat te bestrijden belangrijk?

Als je haat wilt verdrijven, moet je de liefde brengen. Het zal niet prettig zijn, maar het is de waarheid. Het brengen van de liefde betekent niet dat je gelooft zoals zij, of zelfs dat je ze leuk vindt. Het betekent eenvoudig dat je de menselijke band als sterker beschouwt dan hun haat.

Als je hen haat voor haat koppelt, zal de wereld geen betere plek zijn voor je inspanningen. De weinige voldoening die u krijgt, is op zijn best tijdelijk en zal uiteindelijk iedereen afschrikken. Dat is geen goed plan, noch is het een erfenis voor onze kinderen om te erven, een wereld vol meer haat dan ooit.

Ik geloof dat de meeste haat gebaseerd is op onnauwkeurige informatie, of op verhalen die verteld zijn over oude onrechtvaardigheden. De haat kan alleen in leven worden gehouden als de ontvangers van de haat handelen volgens het script. Het meest storende dat we het script kunnen aandoen, is om hen liefde en mededogen te tonen en het verhaal uit elkaar te blazen. Ben je bereid het te proberen?

Waar kan ik dit in mijn leven toepassen?

Met Positief Denken geeft Kracht
Positief Denken geeft Kracht

Ik hoop dat je dit altijd kunt gebruiken wanneer je haat hebt jegens een ander, en ook als reactie op iemand die haat jegens jou heeft getoond. Ik hoop ook dat je het zowel op persoonlijke kwesties als op grotere groepskwesties toepast, of ze nu gebaseerd zijn op ras, geloof, religie, affiliatie of enige andere verzameling.

Waar in je leven zijn er haters, en wat haten ze?

Soms kan haat gebaseerd zijn op groepswedstrijden (middelbare scholen zijn daar echt slecht over – nerds versus jocks, als een voorbeeld). Andere keren is het specifieker voor jou als persoon (denk aan romantische rivalen of pestkoppen).

Maar zelfs als je weet dat dit niet werkt, is dat nog steeds goed. De oefening is voor jou, niet voor hen. Of het nu een haat van hen is, of een haat in ruil voor hun haat, er zal niets veranderen totdat je je haat opzij kunt zetten.

Zoals met de meeste dingen in het leven, heb je geen controle over de andere persoon. Als je je dat feit eenmaal realiseert, wordt dit citaat een oefening om jezelf te versterken en je eigen haat, woede en wrok te overwinnen. Hoeveel beter zou je leven zijn als je dat kon bereiken?

Zelfs als je nooit op het punt komt dat haat niet langer in je bestaat, noch enige actie daar aanleiding toe kan geven, geloof ik dat het een lovenswaardig doel is. Ik geloof dat de reis, hoe slecht we die ook beheren, een waardevolle inspanning is. Zelfs als het alleen de haat op de planeet door één persoon vermindert, is het waardevol gebleken voor de hele mensheid.

En als je, net als de auteur van het citaat, op deze manier kunt leven en anderen kunt inspireren door je acties, dan heb je veel meer bereikt dan welke wet dan ook tegen haat. Je zult het hebben geleefd en anderen hebben geholpen de waarde ervan te herkennen. En dat is echt een nobele daad.

Related Posts
Editor's Picks
Clear Filters

Leave a comment