Scroll Top
Pandan & Citroengras Thee Bladerenen

Hoe ben ik deze fantastische combo tegengekomen? Wel, ik kreeg op 7 februari 2020 een ticket van mijn broer. Dit ticket was de toegang tot de gezondheidsbeurs in Utrecht en om het helemaal gezellig te maken, ging ik met mijn moeder en nichtje.

Thai Boost - Kruidenthee Pandan met Citroengras (Sereh)
Thai Boost – Kruidenthee Pandan met Citroengras (Sereh)

Daar kwam ik het standje tegen van de Thai Boost massage, je vindt het misschien raar dat ik bij een massagebedrijf deze thee tegen kwam. Maar eigenlijk gaat massage en thee hand in hand en wordt dit vaak samen aangeboden. Ze verkopen dit als de Thai Boost thee omdat deze gezonde thee zeer verkwikkend is en ervoor zorgt dat het je gedachten verscherpt en je concentratie verhoogt. Deze combinatie van thee is er bekend in Thailand.

Ik kende pandan merendeels van zoetigheden en als kleurstof, en citroengras van de Javaanse / Surinaamse keuken in soepen en Javaanse gerechten. Zelf heb ik nog nooit van deze theecombinatie gehoord en als thee liefhebber wou ik toch zeker eens proeven. Wauw, er ging echt een wereld voor mij open want de smaak is namelijk fantastisch! En als een thee nog eens extra gezondheidsvoordelen met zich meebrengt, drink ik het nog liever! Ik kon me dan ook niet inhouden om een beetje onderzoek te doen naar deze gezonde thee.

 

De gezondheidsvoordelen van de pandan plant

Het wordt gezien als een helende plant. De plant kan lokaal gebruikt worden doordat ze van de bladeren een soort pasta maken. Deze pandan pasta brengt men aan op wonden en helpt tegen een aantal huidproblemen zoals roos op de hoofdhuid en huidschimmel. Van de pandan bladeren is er ook aangetoond dat het helpt bij artritis, een slopende en pijnlijke gewrichtsaandoening. Een pandan thee doet wonderen voor krampen, bloeddrukverlaging, spasmen en druk/pijn op de borst. Ga naar deze blog als je over de pandan plant meer wil weten.

Pandan Blad Recept
Pandan Blad Recept

De gezondheidsvoordelen van citroengras (lemongrass)

Thee van citroengras gebruikt men voor veel aandoeningen te behandelen. Het heeft ongelooflijke ontspannende eigenschappen en zorgt voor mentale verlichting van stress en angst. Het verlicht ook je hoofdpijn en helpt je pijnlijke hoest te verzachten. Citroengrasthee helpt bij het verwijderen van gifstoffen die zich in de nieren en de blaas hebben opgehoopt en dankzij deze ontgifting eigenschap kan ons lichaam beter functioneren. Maagproblemen zoals krampen en andere buikpijn of aandoening? Ook hierbij helpt citroengras! Interesse om meer te weten te komen over citroengras, ga dan naar deze blog post.

Citroen Gras - Sereh
Citroen Gras – Sereh

De kracht zit in de combinatie.

De combinatie van citroengras en pandan zorgt voor meer voordelen waardoor dit echt een gezonde thee is. De unieke en smaakvolle combinatie van de citroengras stengels en pandan bladeren vormen een thee die boordevol antioxidanten bevat. Deze schitterende combinatie heeft als voordeel dat het cholesterolgehalte verlaagt, vermindering van constipatie en een daling van stress. De thee zorgt zoals andere natuurlijke kruidenthee ook voor een ontspanning.

Onderstaande lijst heb ik gevonden op het internet – De voordelen van deze combinatie:

 • Goed voor spijsvertering en maagaandoeningen.
 • Vol antioxidanten.
 • Reguleert de bloeddruk.
 • Verhoogt de stofwisseling en verbrandt vet.
 • Goed voor huid en haar.
 • Geneest verkoudheid en griep.
 • Verlicht menstruatiepijn.
 • Verlaagt cholesterol.
 • Ontgift het lichaam.
 • Behandelt slapeloosheid.
 • Helpt bij luchtwegaandoeningen.
 • Kan helpen bij het genezen van koorts.
 • Behandelt infecties (werkt antiseptisch).
 • Voorkomt reuma.
 • Verhoogt de immuniteit.
 • Behandelt oedeem (waterretentie).

 

Hoe drink je kruidenthee

Hoewel citroengras en pandan thee op zichzelf al een unieke en kalmerende smaak hebben, voegen sommige mensen graag een beetje zoetigheid toe aan de gezonde thee. Het is niet ongebruikelijk om vanille, suiker of honing toe te voegen aan een kopje hete citroengras en pandan thee. Zorg ervoor dat je de koud geslingerde honing gebruikt en voeg het toe als je thee is afgekoeld, anders mis je de heilzame werking van honing. Men voegt ook weleens gesneden gember bij. Zo heb je een ultieme gezonde thee, probeer chemisch bewerkte suiker te vermijden en gebruik natuurlijkere suikers! Sommigen voegen ook gember toe voor een ietwat andere smaak.

 

Verhoogde populariteit van kruidenthee

De voordelen van citroengras en pandan thee worden meer en meer onderzocht naarmate mensen aangetrokken worden tot natuurlijke manieren om aandoeningen en andere voorkomende gezondheidsproblemen te behandelen. Thee is een gezond alternatief voor chemische medicijnen of nieuwe en trendy snelle oplossingen die niet op een natuurlijke basis zijn geworteld. De beste manier om te zien of de voordelen van citroengras en pandan thee kunnen helpen bij mentale of fysieke problemen, is door het regelmatig te proberen. Deze gezonde thee zorgt voor een holistische omkadering.

 

Bezoek deze link voor meer informatie over gezonde thee! Click hier!

Related Posts
Editor's Picks
Clear Filters

Comments (4)

Een gezonde thee met een heerlijke aroma geur!!

Dit is mijn favoriete thee ook, alleen jammer dat je het alleen online kan kopen.

Kellee Villareal from Peru

Weer wat erbij geleerd, bedankt voor de info Moony > Verassende gezonde thee, combinatie van citroengras en pandan! –
Moony4ever Blog – Surinaamse Blog < Loved it!

ik heb wat erbij geleerd .lekkere combinatie

Leave a comment