Scroll Top
Mijn Favoriete Boek: The Secret

In deze blogpost ga ik het hebben over mijn favoriete boek. Helaas zie je tegenwoordig niet zo heel veel blogposts meer over boeken. Het moet allemaal steeds digitaler en online terwijl ik het juist fijn vind om met een papieren bundel op schoot een paar uurtjes door te brengen. Lezen zorgt ervoor dat je gedachten even op rust komen en je even met iets anders bezig kan zijn. Vandaag ga ik het niet zomaar over een boek hebben, ik ga het namelijk hebben over mijn favoriete boek. Het boek heet The Secret en is geschreven door Rhonda Byrne.

Over het boek
The Secret is een zelfhulpboek dat geschreven is door de Australische Rhonda Byrne. Het boek is gebaseerd op een film uit 2006 die ook door Byrne gemaakt is. Het boek en de film kwamen zo goed als tegelijk uit en werden in een razend tempo wereldwijd een succes.

Het boek gaat over de wet van aantrekking. Deze wet beweert dat gedachten de wereld rechtstreeks kunnen veranderen. Voor veel mensen is dit dan ook een heel fijn zelfhulpboek in moeilijke tijden waar ze zoeken naar verandering. Of het daadwerkelijk iets veranderd in je leven verschilt van persoon tot persoon. Wel is het zo dat het boek echt zorgt voor een andere kijk op het leven. Mensen die het boek lezen zijn doelstrevender, geduldiger en vooral positiever geworden. Ik kan me daar helemaal in vinden.

Mijn Favoriet The Secret Quote

 

Mijn connectie met het boek
Ik heb altijd de aanwezigheid gevoeld van een hogere macht (higher power), een universele wet zoals ze dat in The Secret noemen. Ik ben bewuster geworden van wat je geeft, is wat je krijgt. Een eerlijke kringloop. Ook ben ik na het lezen bewuster geworden van de kracht van een gebed en van woorden. Je moet je vooral focussen op dat de veranderingen die je wil, uit zullen komen.

Een goede vriendin vertelde mij dat ik altijd al een positief persoon was en dat ik altijd al in verandering heb geloofd. Dat is natuurlijk een mooi compliment, maar na het lezen van dit boek kreeg ik hier alleen maar meer bevestiging op.

Het lezen van The Secret
Wanneer je begint met het lezen van een zelfhulpboek is iedereen toch een beetje argwanend. Het kan natuurlijk zijn dat je je totaal niet kunt vinden in de standpunten of ideeën van de schrijver. In het begin van het boek had ik hier ook wel wat problemen mee. Toch heb ik besloten om verder te lezen.

In het boek staat de wet van aantrekking centraal. Ik heb zelf altijd al een aanwezigheid gevoeld van een hogere macht dus het was fijn om dieper op deze wet in te gaan. De titel van het boek doet dan ook vermoeden dat het geheim ontrafeld wordt. Toen het boek dieper op de materie in ging, begon het mij steeds meer duidelijk te worden hoe ik de onthullingen kon toepassen in mijn eigen leven. Verder in het boek begon ik dan ook steeds meer open te staan om de adviezen uit het boek op te volgen. Dat kan lastig zijn, maar ik ben heel blij dat ik het heb gedaan.

Tips uit het boek
Natuurlijk ga ik niet alles verklappen wat er in het boek staat. Daar moet je echt het hele boek voor lezen. De auteur kan het beter uitleggen dan ik. Toch wil ik een aantal belangrijke tips die in het boek naar voren komen met jullie delen. Dit zijn tips die mij in ieder geval goed geholpen hebben.

Als je je aandacht richt op het bereiken van een doel en geloof niet alleen dat je het kunt, maar dat je het al hebt gedaan, kun je vrijwel elk doel bereiken waar je op uit bent. Dit is natuurlijk voor een groot deel positief denken, maar o zo belangrijk. De wereld is al negatief genoeg.

In het boek wordt ook veel focus gelegd op de wet van aantrekking als het gaat om de gezondheid van de mens. Nu is dit gedeelte altijd een lastig geval. Er is dan ook veel controverse over. Je focussen op een pijn kan misschien de pijn verlichten, maar als het gaat om echt gevaarlijke ziektes is een zelfhulpboek absoluut geen oplossing. Wel vind ik dat het boek je bij moeilijke tijden of pijn kan helpen. Het boek gaat namelijk niet alleen over veranderingen, maar helpt je ook om een betere denkwijze te creëren.

 

Related Posts
Editor's Picks
Clear Filters