Scroll Top
DIY hand desinfecterend recept

HOE U UW EIGEN HAND DESINFECTEREND MIDDEL MAAKT:

 
DIY hand-desinfecterend middel
DIY hand-desinfecterend middel

WAT U MOET WETEN. Een hand desinfecterend middel is uw beste verdediging tegen virussen wanneer u boodschappen doet en niet bij een gootsteen kunt komen om uw handen te wassen. Volgens de gezondheidszorg is de beste manier om beschermd te blijven, je handen 20 seconden te wassen na terugkomst van een openbare plaats. Over het algemeen moet u voorkomen dat u uw neus, ogen of mond niet aanraakt met ongewassen handen.

Als je al een hand desinfecterend middel gebruikt, zorg er dan voor dat het ten minste 50% alcohol bevat. Er zijn enkele handdesinfecterende middelen die alcoholvrij zijn en deze zullen niet zo effectief zijn bij het doden van bacteriën en virussen. De juiste manier om een handdesinfecterend middel te gebruiken, is door het royaal op uw handen aan te brengen en ze samen te wrijven totdat de gel bruist. De vraag naar handdesinfecterende middelen is door het dak geschoten in de nasleep van het coronavirus, en als je bijna leeg raakt, kun je er gemakkelijk thuis een maken.

Hoe u uw eigen handdesinfecterend middel maakt:

 Lijst met ingrediënten

Een handdesinfecterend middel bestaat uit een vrij eenvoudige formule, en het is gemakkelijk om er zelf een te maken als je plaatselijke apotheek of winkel bijna leeg is. Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:

 • 2/3 kopje 99,9% isopropylalcohol. Je kunt isopropylalcohol vinden bij elke drogisterij of apotheek.
 • Een fles van een kwart moet beschikbaar zijn en daar kun je veel hand desinfecterend middel mee maken.
 • 1/3 kopje 98% aloë vera-gel. Je moet de isopropylalcohol met iets mengen, omdat het op zichzelf je handen zal verbranden. De ideale oplossing is aloë vera-gel omdat het werkt als een natuurlijke vochtinbrengende crème.
 • 8-10 druppels etherische oliën. Als je wat geur aan de mix wilt toevoegen, pak dan een pakje essentiële oliën. Dit is niet nodig, maar de meeste handontsmettingsmiddelen voor zakjes hebben tegenwoordig een geur en als je aan de geur gewend bent, kost het niet veel om een paar essentiële oliën op te halen.
 • Een kom en lepel om alles samen te mengen.
 • Een eenvoudige trechter om uw handdesinfectiemiddel in een fles te krijgen.
 • Plastic reisflessen voor het opbergen van het handdesinfectiemiddel. Zodra u uw hand desinfecterend middel gereed heeft, dan kunt u uw flessen hiermee vullen.
 • Nitril handschoenen zodat je je handen niet verbrandt bij het maken van het handdesinfectiemiddel.

WAAR U OP MOET LETTEN ALS U THUIS DIT HAND DESINFECTEREND MIDDEL MAAKT

Voordat u thuis uw eigen handdesinfecterend middel gaat maken, is er een heel belangrijk punt om op te merken. Isopropylalcohol is licht ontvlambaar en zal uw huid verbranden als deze in direct contact komt met uw handen. Als algemene voorzorgsmaatregel raad ik het gebruik van nitril handschoenen aan.

Zodra u klaar bent om te beginnen, moet u het volgende doen:

 1. Giet de isopropylalcohol en aloë vera-gel in de kom. Omdat handdesinfecterende middelen ten minste 60% alcohol moeten bevatten om effectief te zijn, moet u idealiter een verhouding van isopropylalcohol tot aloë vera-gel van 2: 1 handhaven. Voor elke 2 oz isopropylalcohol die u toevoegt, moet u 2 oz aloë vera-gel mengen.
 2. Voeg indien nodig etherische oliën toe aan de mix. Je hebt niet per se etherische oliën nodig, maar als je van een bepaalde geur houdt, kun je een paar druppels olie toevoegen.
 3. Roer de ingrediënten door elkaar met een lepel en giet ze met een trechter in plastic flessen. Je handdesinfecterend middel is klaar voor gebruik.

ANDERE VOORZORGSMAATREGELEN ZIJN:

  • Was je handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden

https://www.rivm.nl/

Related Posts
Editor's Picks
Clear Filters