Scroll Top
Kriyoro Food van Curacao

Curaçao staat bekend als een eiland met heel wat verschillende lekkere gerechten. Antillianen zijn mensen die graag genieten: een lekker drankje, een lekker hapje – in Curaçao gaat liefde echt wel door de maag.

Daarnaast is het eten van lokale gerechten ook een van de leukste manieren om deel te nemen aan de lokale cultuur. Op Curaçao kan je dan ook makkelijk lokale gerechten proberen. Het lokale eten – ook wel Krioyo genoemd, komt op zich van het Spaanse woord voor Creools. Het eten is erg zwaar en erg stevig en vaak een mix tussen curries en stoofpotten.

Toen ik op Curaçao verbleef had ik natuurlijk heel wat kansen om dit lekkere eten te proven en te ontdekken. Op mijn Travel Blog over Curaçao – www.micuravida.com deel ik dank ook vaak mijn favoriete gerechtjes. Het gerecht uit Curaçao dat ik het allerliefst eet is Arepa di Pampuna – een overheerlijk pompoen gerecht. Natuurlijk is het onbegonnen werk om al deze heerlijke gerechten uit Curaçao te rangschikken, daarom heb ik een lijstje opgesteld van de naar mijn smaak lekkerste gerechten uit Curaçao.

Keshi Yena

Houd jij van ovengerechten? Dan moet je Keshi Yena zeker en vast maar eens proberen. Deze Nederlands Caraïbische taart is overheerlijk. Legendes rondom de taart zeggen dat de taart werd uitgevonden in de tijd van de Afrikaanse slavenhandel.

Dit ovengerecht heeft veel weg van een Britse cottage pie en wordt gemaakt van kip en groenten die in een bananenblad gewikkeld worden voor het in de oven gestopt wordt.

Kabritu – Geitenvlees

Op Curaçao lopen heel wat geiten rond. Dit zware en stevige gerecht wordt van geitenvlees gemaakt dat urenlang op een matig vuurtje gekookt wordt. Geitenvlees is erg populair op Curaçao en ik raad je zeker en vast aan om een gerechtje met geitenvlees te proberen.

 • WILLIBURGER  ‘Kabritu Burger’

  Bij Willi Wood Road, bij Banda Abou, is er een restaurant genaamd ‘Toko Williwood’. In 2008 startte Marfa Wawoe een toko St Willibrordus van een kleine supermarkt tot de belangrijkste attractie van het hele gebied rond St. Willibrordus.
  Inmiddels is de Williburger ontwikkeld bij Toko WILLIWOOD.

  Het kwam zelfs in het nieuws dat in aanwezigheid van minister Goeloe van Economische Zaken, Steven Martina, Eugene Rhuggenaath en Zita Leito een nieuwe delicatesse op Curaçao werd geïntroduceerd, namelijk de “WILLIBURGER” de heerlijke ‘Kabritu Burger’.

  Wiliwood Burger Curacao
  Deze burger gemaakt van geitenvlees heeft een zeer succesvolle pilotperiode doorstaan ​​en staat standaard op de kaart van de Toko in St. Willibrordus. De marketingstunt achter deze burger begon op de band van Hato en wordt over het hele eiland uitgerold, om deze Curaçao, gezonde & lekkere traktatie op de wereldkaart te zetten.

Stoba – Stoofvlees

Wie houdt er nu niet van stoofvlees! Stoba is een bekend Krioyo gerecht dat gemaakt is van geitenvlees. Deze stoofpot wordt afgewerkt met heel wat lekkere groenten en lokale kruiden. Daarnaast wordt er ook papaja aan de stoofpot toegevoegd om het gerechtje te zoeten.

Kriyoro Gerechten - Stoba van Curacao
Kriyoro Gerechten – Stoba van Curacao

Arepa di Pampuna – Pompoenpannenkoekjes

Zoals hierboven reeds vermeld is Arepa di Pampuna mijn lievelingsgerechtje. Dit gerecht is erg zoet en wordt traditioneel tussen maaltijden door geserveerd. Ook kan je het natuurlijk als toetje serveren na het eten.

 • Plasa Bieu

  Aangezien dit een lokaal gerecht is, hebben de meeste lokale restaurants op Curaçao het. Ik zou aanraden om de Arepa di Pampuna in Plasa Bieu te proberen. Ik bestelde ook het heerlijke lokale gerecht, Piska ku Funchi. Deze plaats is erg beroemd onder de lokale bevolking en heeft verschillende lokale gerechten om uit te kiezen. Omdat ze allemaal bijna alle soorten lokale gerechten serveren.

  Plasa Bieu Gerechten Curacao

Bolo di Kashupete – Cashew Cake

Op Curaçao houden we van zoetigheden – en Cashew Cake is een van de lekkerste gerechtjes van Curaçao. Deze taart is erg makkelijk te maken en iedere familie heeft zo zijn eigen receptjes – daarom wordt deze taart vaak ook thuis gemaakt en niet in de winkel gekocht.

Piska ku Funchi – Vis met Polenta

Wanneer je in Curaçao bent moet je natuurlijk ook wel eens verse vis eten. De wateren rondom Curaçao kennen heel wat lekkere vissen die vers in de restaurants worden klaargemaakt. Red Snapper is een van de meest voorkomende vissen op het eiland en deze wordt vaak klaargemaakt met polenta en geserveerd met gebakken weegbree.

 

Related Posts
Editor's Picks
Clear Filters