Scroll Top
Thuisbakkers - Taarten Bakken - hobby-

Tijd voor een nieuwe hobby! Ik ben ThuisBakker geworden tijdens de lockdown!

Tijdens COVID-19 zaten we met z’n allen binnen. Het bakken van brood en taarten decoreren was dan ook opeens erg populair bij ons thuis. Niet enkel hadden we wat te doen, ons harde werk leverde ook nog eens lekkere broden en taarten op voor de buren.

Maizena Koekjes bakken voor een Babyshower
Maizena Koekjes bakken voor een Babyshower

Het begon met de heerlijke Surinaamse Maizena koekjes, kleurrijke Macarons en taarten bakken en decoreren met fondant. Nou moet eerlijk zeggen dat mijn taarten nog niet Instagram Photo perfect zijn, maar daar werk ik nog aan. Ik zelf ben heel erg creatief aangelegd en ben dan ook dol op dingen zelf maken, knutselen en frutselen. In mijn vorige blog post vertelde ik je namelijk reeds al dat ik creatief omspring met papier en creatieve kaarten van papier maak.

Toen de lockdown inging had ik dan ook nood aan een nieuwe hobby of een nieuw project. Ik besloot dan ook om heel wat Youtube filmpjes te bekijken om nieuwe inspiratie op te doen. Nadat ik Youtube filmpjes tegenkwam over het bakken en decoreren van taarten. Ik werd lid van heel wat Facebook groepen die zich richten op ideeën voor het decoreren en maken van lekkere taarten. Op die manier kon ik heel wat ideeën opdoen en leerde ik veel bij.

Ik kwam ook een sociaal platform tegen dat zich richt op het verbinden van thuisbakkers en wijkbewoners die taarten bakken op maat en bestelling van thuis uit. Al snel maakte ik me lid zodat ik kennis kon maken met nieuwe thuisbakkers en mijn hobby verder kon uitbreiden.

Thuisbakker Taarten Bakken

Thuisbakkerspunt.nl werd al snel mijn nieuwe thuis op het internet. Dit platform trok me dan ook erg aan omdat de website ernaar streeft om lokale thuisbakkers bij elkaar te brengen en een verbondenheid te creëren. Daarnaast dient deze website ook als een soort informatiepunt voor thuisbakkers waar je heel wat kan bijleren over het bakken van taarten, maar ook over het runnen van je eigen thuisbakkerij.

Ook wordt een deel van de inkomsten van dit sociaal platform gebruikt om thuisbakkers in ontwikkelingslanden te steunen. Deze mensen krijgen een microkrediet waarmee ze dan uiteindelijk hun eigen bakkerij kunnen opzetten om zo in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Natuurlijk is dit een erg ambitieus plan omdat er heel wat bij komt kijken om een bakkerij op te zetten – maar het is een uitdaging die thuisbakkerspunt.nl erg graag aangaat.

 

Thuisbakkerspunt - Sociaal Platform
Thuisbakkerspunt – Sociaal Platform

Meer informatie over het nieuwe platform voor thuisbakkers in Nederland,
ThuisBakkersPunt.nl

ThuisbakkersPunt bakt allergeenvriendelijk

Stichting Bake For Life - Goede Doelen
Stichting Bake For Life – Goede Doelen

ThuisbakkersPunt in 2019 met de website www.ThuisbakkersPunt.nl gestart. Hierop kunnen thuisbakkers uit heel Nederland zich presenteren met een eigen pagina. Hierop wordt ook duidelijk vermeld voor welke allergieën en eetwensen deze thuisbakker kan bakken. Denk bijv. aan glutenarm, lactosevrij of vegan.

Iedere thuisbakker die zich aanmeldt betaalt hiervoor 1 Euro per maand. De helft van deze euro wordt gebruikt voor de ontwikkeling van de site, de andere helft gaat naar stichting Bake for Life. Zij steunen bakkers in ontwikkelingslanden d.m.v. een microkrediet. Hiervan kunnen zij een bakkerij opzetten en daarmee in hun levensonderhoud voorzien. Maar u kunt ook een donatie doen aan Stichting ThuisbakkersPunt ov.v. BAKE FOR LIFE Rek.nr. NL86TRIO0379662698. #SamenSterk

Sociaal voor de buurt en de wereld

Door thuisbakkers makkelijk te laten vinden en op die manier meer contacten in de buurt te leggen hoopt ThuisbakkersPunt een brug te slaan in de maatschappij. Want, wanneer je een taart bestelt bij je bakkende buurvrouw heb je kans op een gezellige ontmoeting, ipv een anonieme taart uit de supermarkt. Maar, dan moet je maar net weten dat je buurvrouw taarten bakt!

Zodoende is ThuisbakkersPunt sociaal voor de buurt en de wereld!  In het afgelopen anderhalf jaar is ThuisbakkersPunt uitgegroeid van een idee tot stichting met bestuur en vrijwilligers. Ook groeit de bekendheid en daarmee het aantal thuisbakkers die te vinden zijn op de site. Maar, er is nog plek genoeg voor thuisbakkers om zich aan te melden. Dus neem gerust een kijkje op de site! Ook voor het vinden van een thuisbakker voor het bestellen van brood en gebak, speciaal voor jou gemaakt, kun je bij ThuisbakkersPunt terecht.

Meld je vandaag nog aan bij Thuisbakkerspunt.nl en draag jouw steentje bij terwijl je kennis maakt met thuisbakkers en laat je buren, de wijkbewoners in jouw omgeving…, dat jij de lekkerste taarten maak.

Thuisbakkers - Taarten Bakken - hobby-
Thuisbakkers – Taarten Bakken – hobby

 

 

Related Posts
Editor's Picks
Clear Filters