Scroll Top
Surinaamse Snijplank Resin Epoxy
Resin Epoxy Snijplank
Resin Epoxy Snijplank

Ik ben al zo lang ik me kan herinneren betrokken bij kunst en knutselen in een of andere vorm, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat ik iets miste. Ik hou namelijk van het wauw- effect bij het eind resultaat. Dat veranderde toen ik dit jaar resin (kunsthars) en acrylverf ontdekte. Ik heb van veel dingen genoten maar nog nooit echt iets gevonden dat bij mij paste en me voor langere tijd wist te boeien. Maar sinds kort heb ik dit gevonden! Ik besloot te starten met het maken van verschillende projecten die ik op mijn knutsel (creatieve) blog zal posten.

Wat is resin?

Laat me even uitleggen wat Epoxy Resin is voor degenen onder ons die dit nog niet weten. Resin is een samenstelling dat bestaat uit twee delen. Deze zullen uiteindelijk uitharden tot een heldere glanzende afgewerkt product. Een van de twee is component is hars van plantaardige of synthetische oorsprong die wordt omgezet in polymeren.

Het tweede component is verf of iets om mee te vererven. Resin hars is namelijk meestal van een mengsel van organische oorsprong waardoor het gemakkelijk te mengen is met verf. Indien de hars van chemische oorsprong is, zult u een andere verf achtige substantie moeten zoeken die erbij past.
Het is dus goed mogelijk om iets te verven en dan de hars eroverheen te gieten om het afgewerkte eindproduct te creëren.  Dit wordt ook wel de wetenschap van polymeerchemie en materiaalkunde genoemd.

Epoxy Resin is erg bekend geworden bij het eenvoudig maken van om juwelen, aangepaste focale hangers, mixed media-ontwerpen en meer te maken. Hiervoor word vaak epoxyhars (aka doming-hars), UV-hars en giethars gekozen. Tegenwoordig vindt je ook hars sieraden mallen, pigmenten, kleurstoffen, glanzende kitten, mengbekers en meer benodigdheden voor je hars sieraden projecten.

Ik hou ervan om in de avond uren ideeën op te doen via instagram of Pinterest. Nu raakte ik geïnteresseerd in foto’s op canvas met hars. Hiervoor wordt Epoxy aanbevolen, want deze hars hecht zich aan elke schone, droge, stijve en vlakke ondergrond. Metaal, hout, steen, beton, papier of canvas geplakt op masoniet – alles werkt, heel gemakkelijk dus.  Dit is dus het WAUW-effect bij het eindresultaat en de hoeveelheid aan creativiteit die je erin kan steken.

Misschien heeft u wel eens een snijplank gezien met een dikke, heldere hars laag? Nu is dit een flexibele en UV-bestendige acryl toplaag en na heel wat onderzoek ben ik erachter gekomen dat voor het harsen van een snijplank het beste product, Epoxy Resin is.

Resin is een hoogglans epoxyhars blanke lak die ervoor zorgt dat het product dat u ermee bewerkt een prachtige, duurzame afwerking heeft. Deze glasheldere hars is speciaal ontworpen voor creatieve projecten en is gemakkelijk te gebruiken. Ontworpen om te beschermen tegen vergeling. Epoxy Resin verbetert en beschermt uw werk.

Is resin giftig?

Zuivere epoxyharsen wordt als niet-giftig beschouwd. Dit komt doordat het risico op schade dat wordt veroorzaakt door inname van epoxyhars ZEER KLEIN is. Maar wees gewaarschuwd de meeste hardingsmiddelen hebben een zekere giftigheidsgraad. U hoeft zich tijdens het proces in elk geval geen zorgen te maken over schadelijke stoffen inhaleren. Dit is niet het geval bij epoxyharsen omdat de stoffen vluchtig zijn.

Is resin voedselveilig?

Tevens is Resin voedselveilig, het is namelijk gecertificeerd en goedgekeurd voor direct contact met voedsel door de FDA. Hierdoor kunt u uw creaties makkelijk tijdens een feestje gebruiken. Deze informatie is afkomstig van https://www.artresin.com/blogs/artresin/artresin-is-certified-food-safe-by-the-fda

Surinaamse Kant-en-Klare Gerechten van Lufo
Snijplank met de Surinaamse Vlag gemaakt met Resin producten van Polyestershoppen.nl

Dit zijn de resin producten om mijn snijplank te maken: https://polyestershoppen.nl/epoxy/voedselveilige-epoxy-419.html

Dus ga je gang … neem dat feestje en gebruik je resin servies!
… bereid die kaasplank voor!
… dien die charcuterie-schotel!
… vul die resin snoepschaal met snoep!
… plaats je koffiekopje precies op die koffie houder!

 

Related Posts
Editor's Picks
Clear Filters