Scroll Top
Bodytec EMS resultaten Moony4ever

Bodytec EMS ervaringToen ik voor het eerst naar de huisarts ging werden mijn klachten afgedaan als werkstress en als voorschrift: rust nemen. Er waren dagen waar ik kruipend de trap op moest, de vermoeidheid, altijd maar ziek worden en benen die mij niet meer konden dragen. Rust nemen hielp niet. Dan ga je toch maar naar een specialist en blijk je Reuma Lupus te hebben.

Lupus Erythematodes is een auto-immuunziekte, het afweersysteem van het lichaam keert zich tegen zichzelf en dit kan gevolgen hebben voor de huid, gewrichten en de interne organen. In mijn geval uitte het zichzelf vooral in gewrichtspijn en ontstekingen. Chronische pijn en vermoeidheid werden een deel van mijn leven.

Ik kreeg Prednison voorgeschreven, een medicijn dat het afweersysteem onderdrukt. Maar Prednison doet nog veel meer, de bijwerkingen maakte me depressief en ik had veel last van stemmingswisselingen. Vreetbuien, gewichtstoename, een opgezwollen gezicht en haaruitval zijn ook bijwerkingen van Prednison. Dit gecombineerd met mijn depressie hielp mij zelfbeeld niet bepaald.

Nog nooit was ik zo dik geweest. Ik moest wel afvallen, mijn gewicht en vetpercentage waren te hoog. Er was een periode waar ik wel 3 uur per dag kwijt was aan het sporten. Krachttraining kon ik niet aan door mijn gewrichten- ik mocht alleen maar cardio doen en de resultaten waren minimaal. De pijn en eetbuien begonnen invloed te hebben op mijn persoonlijke relaties. Soms maakte ik opzettelijk ruzie met mijn vriend zodat ik het huis uit kon rennen om snoep te kopen. Ik was verslaafd aan zoetigheid. Mijn ziekte en de bijwerkingen van Prednison hadden steeds meer grip over mijn leven en ik steeds minder.

Trainen met Bodytec EMS
Trainen met Bodytec EMS

Na dagen lange zoeken op het internet voor mogelijke oplossingen om op een snelle manier af te vallen en op een gezonde manier te sporten. Met die trefwoorden kwam ik op BODYTEC uit. Het leek me ook erg spannend en toch wel een beetje eng: sporten met elektroden. Ik was sceptisch: 20 minuten dat gelijk staat aan 3 uur krachttraining?! Extra mooi was, een personal trainer voor een betaalbare prijs.

Na over bodytec & EMS gaven de artsen in het ziekenhuis goedkeuring, vooral omdat de training onder begeleiding van een fysiotherapeut gebeurd. Niet alle Bodytec EMS bedrijven worden begeleid door een fysiotherapeut, dus het was even zoeken op het internet. Zo kwam ik terecht bij Fit & Fast. Bij de eerste proeftraining kreeg ik goede uitleg hoe EMS een goed onderdeel kan zijn voor een goede revalidatie van het lichaam. Bodytec is mogelijk met mijn reuma ziekte Lupus en ik besloot deze nieuwe manier van sporten te proberen.

Tijdens en na mijn eerste training merkte in geen gewrichtspijnen, wel voelde ik een heerlijke trainingsvermoeidheid en spierpijn.

Revalidatie met Bodytec EMS
Revalidatie met Bodytec EMS

Hier hunkerde ik al zo lang naar, en dat in 20 minuten! Dit gebeurde zelfs niets na 3 uur cardio training in de sportschool! De kracht om door te gaan was terug, ik besloot vaker te trainen en klant te worden bij Fit & Fast.

Trainen met bodytech EMS geeft resultaat, mijn benen zijn strakker geworden en bovendien heb ik bijna geen cellulitis meer. Dit motiveerde mij alleen maar meer. Met EMS Bodytec zijn de trainingen gevarieerd, dat vind ik fijn. Daarom heb ik altijd weer zin om te trainen. Het keerpunt kwam toen ik met een personal trainer een trainingsschema maakte en met Bodytec EMS op een veiling manier gezond leerde sporten. De resultaten moedigde mij aan om ook beter te gaan eten. Ondertussen ben ik veel afgevallen en voel ik me beter over mijzelf, mijn ziekte is er nog en het is zeker niet makkelijk, maar ik leer steeds weer een beetje beter er mee om te gaan.

 

Wat is nou trainen met Bodytec EMS?

bodytec proefles amsterdamBodytec is gebaseerd op Electro Musculaire Stimulatie (EMS). Acht grote spiergroepen, de billen, benen en buik, worden tegelijkertijd intensief aangespannen door middel van electroden, ongevaarlijke ampères. Bij Fit & Fast voer je samen met een personal trainer actief verschillende oefeningen uit, welke door de hem of haar voorgedaan worden, je zal merken dat hele simpele bewegingen plotseling erg zwaar zullen zijn. Maar voor ieder op zijn of haar niveau.

Bodytec EMS is voor iedereen goed, u moet het zelf maar een keer proberen. Het zeker de moeite waard.

 

 

Related Posts
Editor's Picks
Clear Filters