Scroll Top
HEIC Bestanden op mijn Iphone

Nu we allemaal met z’n allen binnen moeten blijven had ik me even voorgenomen mijn foto’s te organiseren. Ik had eindelijk de tijd om de foto’s van mijn telefoon te halen en mijn harde schijf op te ruimen. Met goede voorneming om een paar leuke fotoboeken en retro prints te maken.

Toch was dit niet zo makkelijk als ik had gedacht. Op mijn harde schijf en mijn telefoon stonden namelijk enkele HEIC-bestanden. HEIC? Wat is me dat nou weer? Ik dacht dat ik foto’s nam in Jpeg?

Na lang zoeken vond ik dan eindelijk toch een manier om HEIC-bestanden naar JPEG te converteren en dit wil ik hier even met je delen!

Wat is een HEIC-bestand?

Een HEIC-bestand is een variant van HEIF wat op zijn beurt een zeer efficiënt en dus klein beeldformaat is. Deze bestanden nemen minder plaats in op je harde schijf of in je telefoon dan Jpg of PNG-bestanden zonder dat de kwaliteit van je foto eronder moet lijden.

HEIC werd ontwikkeld door Apple en is het standaardbeeldformaat voor alle afbeeldingen die gemaakt werden met een Apple telefoon met iOS 11.  Denk zo maar even aan de iPhone 8 en de iPhone X.

Wanneer jij je telefoon aan je laptop aansluit zul je al snel merken dat alle foto’s op je telefoon HEIC-bestanden zijn. Je kan ze dan ook moeilijk openen op je laptop. Hiervoor moet jij eerst je HEIC-bestand converteren naar een JPEG.

Op je iPhone zelf vind je een heleboel manieren op je foto’s te converteren – denk zomaar eens aan de iOS HEIC-Converter. Daarnaast zijn er ook tal van online websites die u helpen met het converteren van deze bestanden.

Makkelijk HEIC Bestanden Openen
Makkelijk HEIC Bestanden Openen

Hoe kan je een HEIC-bestand openen?

Wanneer je een iPhone of iPad met iOS 11 (Apple Mac) hebt zou je geen probleem mogen hebben met het openen van een HEIC-bestand op dat apparaat. Daarnaast kunnen ook gebruikers met macOS High Sierra zonder problemen HEIC-bestanden openen.

Windowsgebruikers moeten HEIC-bestanden wel converteren naar een JPG. Zij kunnen dit doen via een heleboel conversieservices die onder andere online gevonden kunnen worden. Daarnaast kunt u ook bepaalde programma’s downloaden die u helpen met het converteren van HEIC-bestanden naar Jpg foto’s.

Hoe HEIC-bestanden converteren naar JPG-foto’s met software op je computer

Naast apps en online services bestaat er ook software die je op je computer kan installeren om HEIC-bestanden naar een JPG-foto om te vormen. Zo kunt u bijvoorbeeld de dr.fone-transfer software downloaden. Dit is een bestandsbeheerder voor iPhone waarmee u makkelijk en snel bestanden van uw iPhone naar uw laptop kunt overmaken.

Dr.fone kan u ook helpen met het overzetten van uw iTunes bibliotheek en u kan makkelijk gegevens overzetten van uw laptop naar uw telefoon. Het is momenteel de beste software op de markt om HEIC-bestanden en foto’s automatisch te converteren.

Daarnaast doet deze software nog een pak meer dan gewoon converteren – u kunt ook bestanden van de ene smartphone naar de andere kopiëren en back-ups instellen.

Related Posts
Editor's Picks