Scroll Top
Traktatie Frozen Thema

Traktatie voor School – Thema Frozen

Iedereen die mij goed kent, weet dat ik knutselen ontzettend leuk vind. Ik ben creatief en mijn hobby is om met mijn handen bezig te zijn. Toen ik de vraag kreeg om een traktatie voor school te maken met als thema de Disney-film Frozen begonnen er dan ook gelijk allemaal ideëen en ontwerpen door mijn hoofd te springen. Een ijstaart! Een ijspegel van snoep! Van suikerspin een sneeuwpop maken! Het kon zo gek niet worden wat mij betreft.

Ho. Rustig. Misschien is dat iets te extreem.

Na even goed na te denken over wat er allemaal mogelijk is, besloot ik alle grandioze ideëen overboord te gooien en in plaats daar van voor een eenvoudige school traktatie te gaan zodat jij deze, samen met je kind gemakkelijk kunt namaken. Volg de stappen uit het stappenplan en binnen mum van tijd heb je een prachtige traktatie voor school.

Dit stappenplan is zeer geschikt voor het vieren van de verjaardag van uw dochter omdat het een typisch prinsessenthema heeft. Welke kleine meid wil nou geen prinsessen traktatie?! Daarnaast kost het maken van dit ontwerp niet meer dan een middagje knutselen, wat overigens heerlijke quality time is met je kind. Elza is de hoofdpersoon in Frozen, een animatiefilm van Disney. Op dit moment is Elza één van de populairste personages bij jongere kinderen, wat deze traktatie gegarandeerd een succes maakt.

Zie hier het stappenplan.

Traktatie Frozen Idee
Gratis downloaden – Thema  Frozen Thema DIY

Stap 1

De eerste stap in het creëeren van een prachtige Frozen traktatie is het kopen van een papieren tasje. Aangezien we een ijsthema gebruiken, zou ik een wit tasje kopen. Lichtblauw kan natuurlijk ook. Deze tasjes hoeven niet duur te zijn, zo heb ik er bij de Daily Style twaalf tasjes gekocht voor minder dan vijf euro. Ongeveer 0,35 euro per tasje, dat is prima te doen!

Papieren Tasjes Traktatie School
Papieren Tasjes Traktatie School

 

Stap 2

De tweede stap is het kopen van organza. Organza is een stof die erg doorschijnend is en vaak worden er jurken of kleding assecoires van gemaakt. Perfect dus voor een sneeuwprinses! Vaak heeft de Action deze stof in verschillende kleuren op voorraad. De prijs varieert nogal.

Frozen Traktatie knutselen Organza
Frozen Traktatie knutselen Organza

Voor het jurkje van Elza knip je de organza in stukken van 12 bij 30 centimeter*. Daarna vouw je de stof in een zigzagpatroon, als een soort waaier, om er golfjes in te krijgen. Gebruik een nietmachine om de bovenkant van de stof vast te zetten. Hierna niet je de organza aan de bovenkant op ongeveer halverwege van het papieren zakje uit stap 1 en vouw je de stof uit elkaar zodat het lijkt op een echte jurk. *bij een tasje van 22 bij 18 centimeter kwam dit goed uit

Knutselen met Organza stof - School Traktatie
Knutselen met Organza stof – School Traktatie

Stap 3

We zijn nu over de helft en onze prinses begint al aardig vorm te krijgen! Om haar echt tot leven te wekken download je gratis de Anna template. Print de template uit en knip jouw prinses nauwkeurig uit het papier. Het is belangrijk dat er geen losse randjes papier meer zijn, dat ziet er namelijk niet mooi uit. Goed, als dat is gelukt plak je Elza bovenop de organza stof zodat het net lijkt alsof ze een jurk aanheeft. Kijk goed hoe je Elza plakt en maak er een mooie prinses van.

Traktatie Frozen Thema & Idee
Traktatie Frozen Thema & Idee

Link template: Template Anna Frozen

Let op: De volgende beelden genomen van het internet (door het traceren) en / of gekleurd en geknipt door Disneyclips.com. Ze zijn bedoeld voor non-profit gebruik, en zijn niet te worden genomen en elders online weergegeven zonder zichtbare bron link.

Stap 4

Om je traktatie nog mooier te maken kun je een strikje rond Elza haar middel plakken. (en plastic ijskristallen op je tasje toevoegen). Deze strikjes kun vinden in de Action. Twaalf stuks kosten nog geen euro dus haal er lekker veel en versier je tas met prachtige, echte prinsessen strikjes. Als je echt van knutselen houdt dan kun je natuurlijk ook de strikjes zelf maken. Gebruik hiervoor je resterende organza en laat je creativiteit de vrije loop.

Frozen School Traktatie ideetje
Frozen School Traktatie ideetje

 

Thema Frozen - Anna Jurkje
Thema Frozen – Anna Jurkje

Om het nog leuker te maken voor de traktatie op school en voor je ijs-princesje, vond ik op een website een Elsa & Anna Princessen jurk. Bezoek hun website voor meer informatie: https://www.hetbeteremerk.nl/

Related Posts
Editor's Picks