Scroll Top
Thuis werken tijdens Corona Crisis

Thuisblijven tijdens de corona crisis, wat te doen?

Nu er tijd is om achterstallig werk uit te voeren, zoals het uitwerken van marketing ideeën, de administratie op orde krijgen en het houden van een grote schoonmaak, heb je soms een beetje inspiratie nodig om op gang te komen. Hieronder kun je een aantal bezigheden terugvinden die je kunt uitvoeren gedurende het thuisblijven tijdens de coronacrisis.

Ideeën voor Thuisblijvers - Corona
Ideeën voor Thuisblijvers – Corona

 1. Foto’s organiseren nu je moet thuisblijven tijdens de corona crisis

  Jouw telefoon staat vast vol met duizenden foto’s waar al je herinneringen op zijn vastgelegd. Het is natuurlijk hartstikke zonde om het geheugen van jouw telefoon te laten exploderen en de foto’s niet met de buitenwereld te kunnen delen. Gedurende het thuisblijven tijdens de coronacrisis, kwam ik dus ook achter dat mijn telefoon (iPhone) vol zat met HEIC bestanden, dat was nog wel even uitzoeken, lees hier meer over HEIC bestanden. Zodra je je foto’s georganiseerd hebt op je computer of telefoon, zou je de foto’s kunnen printen en in een album kunnen vaststellen. Ook is het leuk om jouw huis te decoreren met de foto’s. Tegenwoordig is het erg eenvoudig om een toffe draai te geven aan de foto door ze bijvoorbeeld als polaroid af te laten drukken. Er zijn genoeg apps en fotoservices die je hiermee kunnen helpen.

 2. Je eigen blog starten

  In 2016 werd ik geconstateerd met de ziekte Lupus, waardoor ik moeite heb met lichamelijke bewegingen. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in knutselen en koken, maar schrijven was niet echt mijn ding. In mijn zoektocht naar manieren om dit met de wereld te delen, kwam ik bij bloggen uit. Zo schrijf ik bijvoorbeeld regelmatig blogs over de Surinaamse keuken, hierin deel ik mijn Surinaamse recepten. Er zijn natuurlijk meerdere manieren om een blog te beginnen, het kan zowel gratis, als met tools of bedrijven die jou helpen. Nu sta ik vooral bekend als de Surinaamse blogger en spendeer ik graag mijn tijd op deze manier nu de overheid zegt: thuisblijven tijdens de coronacrisis!

 3. Vloggen voor bloggen

  Mocht je nu niet zo’n fan zijn van schrijven, kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om jouw blog op film vast te leggen. Vloggen is tegenwoordig heel populair en menigeen wordt erg bekend met het vastleggen van zijn of haar leven. Ook hierin is het aanbod eindeloos, je hoeft niet meteen je hele leven vast te leggen. Je kan natuurlijk ook recepten uit de Surinaamse keuken koken zoals ik. Als je veel kijkers hebt, hou je er misschien zelfs een leuk zakcentje aan over.

 4. Verbeter je kennis via YouTube

  Bijna alle vraagstukken die jij in jouw leven tegenkomt, worden uitgebreid uitgelegd op YouTube. Ik zocht bijvoorbeeld hoe ik mijn wenkbrauwen met een touwtje kon epileren of hoe ik mijn blog SEO vriendelijk kon maken. Nu mensen veelal roepen: ‘Thuisblijven tijdens de coronacrisis!’ zou je je hierin kunnen verdiepen. Een kleine tip: je vindt meer informatie indien je de trefwoorden in het Engels opzoekt.

 5. Administratie bijwerken nu je moet thuisblijven tijdens de corona crisis

  Als het goed is heb jij jouw jaaropgave van vorig jaar inmiddels binnen en is dit de tijd om jouw belastingaangifte, of btw-aangifte te doen. Nu je alle tijd hebt en thuisblijven tijdens de coronacrisis een must is, is dit een prima bezigheid. Iedere keer als je iets koop of verkoopt is het handig een kopie van de bon te maken en deze te archiveren. Ik denk dat jouw belastingconsulent erg blij zal zijn wanneer je op het einde van deze maand eindelijk een keer op tijd je btw-aangifte stuurt. Op je computer kun je gemakkelijk je facturen bijhouden, maar dit hoef je natuurlijk niet per se digitaal te doen. Ga eens langs bij de Action en sla een paar mappen in, je zult merken dat een georganiseerd leven voor meer rust zorgt en je erg tevreden bent na afloop.

  Belastingaangifte 2020 Corona Crisis
  Belastingaangifte 2020 Corona Crisis
 6. Marketing voor jouw bedrijf

  Als laatste is het nu de tijd om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Alles waar je voorheen geen tijd voor had, zoals het verbeteren van de marketing, kan nu prioriteit krijgen. Een voorbeeld zou kunnen zijn om flyers te ontwerpen of posters. Het is handig om je website up to date te maken omtrent de informatie over je diensten en producten. Je kunt bijvoorbeeld ook teksten herschrijven, prijzen aanpassen voor je WordPress website. Mocht je nog geen blog hebben, kun je deze starten. Als je van een WordPress website beschikt dan kan je makkelijk gratis plugin’s downloaden.

  Ook door middel van social media kom je zelf al een eind op gang met de promotie. Daarnaast kun je misschien foto’s van gerechten posten als je een restaurant hebt. Mocht je toch liever deze zaken door een derde partij willen laten regelen, kan dat natuurlijk ook. Hoe dan ook hoef jij je niet te vervelen gedurende het thuisblijven tijdens de coronacrisis met deze tips.

Thuiswerken Corona Crisis
Thuiswerken Corona Crisis

 

Related Posts
Editor's Picks
Clear Filters