Scroll Top
Tequila Party in Suriname ~ DoeHet

Ook in Suriname is het oppassen geblazen voor Coronavirus. Luitenant-Kolonel Danielle Veira van het DNV heeft feestvierders die naar de Tequila Party van Danceclub Tequila wouden gaan gewaarschuwd dat in de huidige situatie samen feesten geen goed idee is. En men neemt dit naar “high level” van Buzz Marketing.

Het filmpje waarin ze de feestvierders toespreekt is dan ook viraal gegaan.

“..Ga naar die Tequila Party, ie kang go jerre! Je zult zien waar je je tijd door gaat brengen de volgende avond. Ga naar het feestje, we gaan jullie allemaal oppakken. Want jullie gaan niemands leven in gevaar brengen met jullie Tequila Party. Doe het.. nee: Doe het! Je wil zien wat er gaat gebeuren? Doe het!!..” zegt Veira in het populaire filmpje.

Heel wat mensen waaronder ook bekende figuren hebben zich sindsdien met buzz marketing bezig gehouden.

Wat is Buzz Marketing?

Buzz marketing of beter bekend als mond-tot-mond reclame is een marketingtechniek waarmee gesprekken tussen mensen over een bepaald product, een bepaalde service of een bepaald idee opgewekt worden. Het is een erg makkelijke manier om vertrouwen te genereren in een idee en om dat idee viraal te laten gaan op korte tijd.

Buzz marketing is een van de meest waardevolle manieren van marketing omdat het vaak een erg grote return of investment (ROI) heeft. Daarnaast heeft Buzz marketing ook een groter effect op de bevolking dan eender welke andere soort van marketing: wat geloof je namelijk eerder, je beste vriend of een advertentie op TV? En wat komt leuker over?

Buzz Marketing in Suriname

Sinds het online en viraal gaan van Veira’s populaire filmpje hebben heel wat Surinamers memes en virale filmpjes gepost – of beter nog: vroegen bekende sterren Suriname binnen te blijven tijdens de Coronavirus pandemie.

Sindsdien is de hashtag #Doewet erg populair geworden in Suriname, en nu ook in Nederland en ver daar buiten wat bijdraagt aan de gewaarwording tijdens deze moeilijke Corona tijden.

Ik geef je alvast een overzicht van de leukste filmpjes en acties die nu zijn ronde maakt!

  1. Judeska van FC Kip waarschuwt om thuis te blijven

Jandino Asporaat – beter bekend als Judeska van het hilarische FC Kip YouTube show, waarschuwt in een berichtje om thuis te blijven. Ze doet dit in typische Judeska-stijl en met de hashtags bekende #DOEWET #DOEHET #TEQUILAPARTY

Doewet-Doehet - Buzz marketing Suriname
Doewet-Doehet – Buzz marketing Suriname

  1. DJ Stiekz remixt Veira

Bekende plaatjesdraaier DJ Stiekz in Suriname zet een beat onder de stem van Veira uit het filmpje dat nu viraal gaat. Nadat het filmpje online verscheen werden er natuurlijk heel wat verschillende liedjes gemaakt op Youtube. Daarnaast zie je ook heel wat leuke nieuwe danspasjes met een fles Tequila in de hand verschijnen. Ook Pokoe maakte zijn eigen versie van Veira’s virale video op YouTube.

  1. Surinaamse gemeenschap staat achter #DOEWET

Ook werden er verschillende kleurrijke T-shirts op de markt gebracht met DOE HET in grote letters op gedrukt, deze waren lokaal (in Suriname) al heel snel uitverkocht. Ook waren deze in Nederland verkrijgbaar en natuurlijk Online.

DoeHet Tequila Party - Nike
DoeHet Tequila Party – Nike

Daarnaast maakten heel wat mensen leuke memes over het filmpje op YouTube zoals je onderaan kan zien – het Nike logo met Veira erlangs en Doe Het eronder.

Doewet Estafette biedt aan artiesten een platform en grote bedrijven om in de corona crisis een bijdrage te leveren aan het omzetten van een negatieve situatie naar positieve kijk. Meld je aan. Doewet!! #Doehet

De situatie tijdens de Corona Pandemie moeten we natuurlijk ernstig serieus nemen, maar geef effe toe. Als je ernaar keek, kwam dit wel grappig over! Het was wel een Buzz marketing waarbij vele bedrijven in Suriname en Nederland hiervan gebruikt hebben gemaakt.

Related Posts
Editor's Picks