Scroll Top
Stichting Make a Memory

Make a Memory geeft ouders een mooie herinnering van een moeilijke periode

Iedereen herkent het vast wel. Er zijn dagen en momenten die je nooit zal vergeten. Dit kunnen leuke momenten zijn, maar helaas zijn er ook mindere periodes die je de rest van je met je mee zal dragen. Voor minder leuke periodes in het leven zijn er stichtingen en instanties die je kunnen helpen in een zwaardere periode. Denk hierbij aan periode van rouw of een moeilijke periode door ziekte. Ik ben kort geleden in contact gekomen met stichting Make a Memory. Make a Memory is een goed voorbeeld van een stichting die anderen helpen in moeilijke tijden.

Ik heb een dag doorgebracht met de heer Lowie. De heer Lowie verricht vrijwilligerswerk bij Make a Memory als fotograaf. Make a Memory zet zich volledig kosteloos in en werkt dus met alleen vrijwilligers. Onderaan dit artikel vind je een link waar je eventueel een donatie kunt geven aan deze mooie organisatie.

Make a Memory

Make a Memory is een stichting waar je enkel mee van doen hebt als de wereld onder je voeten lijkt te verdwijnen en je machteloos bent in je situatie. Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders ernstig zieke en terminale kinderen om zo een mooie herinnering te creëren. Ook fotografeert Make a Memory overleden kinderen. Deze 3 levensfases zijn natuurlijk enorm zwaar voor de ouders en dat snapt Make a Memory. De stichting zorgt ervoor dat ouders een mooie herinnering hebben aan hun kind.

Make A Memory

Foto’s kunnen ouders helpen bij het proces wat ze doormaken. Zeker op een later moment kan een foto veel troost bieden en is het vooral een blijvende herinnering. Make a Memory  is een stichting dat oh, zo belangrijk, liefdevol en waardevol is.

Make a Memory maakt namelijk een mooi gebaar en dat is een herinnering van een moeilijke periode. Wat zullen ouders zich machteloos voelen op het moment dat ze afscheid moeten nemen van hun kindje. Als je net bevallen bent van een stil geboren kindje, is dit zelfs de eerste ontmoeting en herinnering. Met foto’s kun je er later op terugkijken. Dit is dan de enige blijvende herinnering. Dat dit zo belangrijk is, kun je je als ouder op het vreselijkste moment van afscheid nemen niet indenken. Je bent dan bezig met iets heel anders.

Dit artikel is vanuit mijn gevoel en mijn hart geschreven. Bij het lezen van meerdere artikelen op het internet realiseer ik me hoe belangrijk Make a Memory is voor ouders. Make a Memory zet zich kosteloos in voor ouders en werkt dus volledig met vrijwilligers. Ik ben dus echt enorm trots op de vele vrijwilligers die dit mogelijk maken.

De heer Lowie

Kiyan-Dean Alexander
Kiyan-Dean Alexander

Ik sprak de heer Lowie en maakte kennis met de werkwijze van Make a Memory. Hij legde liefdevol uit over het maken van kleine reportages van kinderen en indien gewenst de ouders en eventuele gezinsleden. Ouders kunnen hun wensen kenbaar maken, maar de heer Lowie geeft ook graag suggesties. Het komt vaak neer op een portret, een portret met de ouders, details van handjes en voetjes, beelden in een wiegje of couveuse, knuffelspeelgoed en andere mogelijke persoonlijke voorwerpen – alles is mogelijk.

Doorgaans vinden verreweg de meeste fotografen het zeer bevredigend, zoals de fotograaf Lowie vertelde; om zo iets waardevols voor de medemens te kunnen doen. Achteraf laten ouders vaak weten ontzettend blij te zijn met de foto’s die dan als volkomen onmisbaar worden bestempeld.

“Hij heeft hem zó mooi weten vast te leggen. Het is het enige tastbare dat we van ons kind hebben.”

Er zijn twee manieren dat ouders in contact kunnen komen met Make a Memory. Ouders kunnen zelf bellen met Make a Memory om een fotograaf in te roepen, maar het is ook mogelijk dat een zorgprofessional in overleg met de ouders Make a Memory inschakelt. Ouders hebben in deze moeilijke periode natuurlijk veel aan hun hoofd. Zorgprofessionals kunnen op deze manier wat zorgen uit handen nemen en zorgen dat de ouders laten een mooie herinnering hebben.

Stichting Make a Memory zoekt zo dicht mogelijk bij het ziekenhuis of huis van de ouders een fotograaf en streeft er naar die op het gewenste tijdstip langs te laten komen. Een fotograaf voor Make a Memory is volgens Lowie eervol werk. Ouders een blijvende herinnering kunnen geven is mooi, maar het blijft zwaar werk. Je treft ouders in een zeer moeilijke periode en daar moet je mee leren omgaan. Ook als fotograaf heb je een ondersteunende rol in het verwerkingsproces.

Kosteloos en vrijwilligers
Zoals ik eerder al vertelde, is Make a Memory een schitterende stichting die zich kosteloos inzet voor ouders. De fotografen werken als vrijwilliger wat een heel mooi gebaar is. Toch is het voor een stichting als Make a Memory lastig om hun taken uit te kunnen voeren zonder inkomsten. Er zijn een aantal sponsoren die zich verbonden hebben met Make a Memory, maar het grootste deel komt van donateurs uit Nederland.

Een donatie aan Make a Memory hoeft niet super groot te zijn. Alle kleine beetjes helpen. Door je donatie kan Make a Memory ouders helpen in moeilijke tijden. Nu ik zelf kennis heb gemaakt met Make a Memory weet ik hoe belangrijk deze stichting kan zijn voor ouders.

Doneren aan Make a Memory kan via deze link: https://www.geef.nl/nl/doel/make-a-memory-stichting/anbi.
Ook is het mogelijk om geld te storten op hun rekening: NL21RABO0103237747.

 

Related Posts
Editor's Picks
Clear Filters