Scroll Top
Babyshower Queenly Events Decoratie

Er zijn momenten in het leven die best wat extra aandacht verdienen. Belangrijke levensgebeurtenissen mag je niet ongemerkt voorbij laten gaan vind ik. Daar hoort natuurlijk een feestje bij. Ik heb al eens een bruiloft mogen organiseren in Amsterdam. Je kunt daar meer over lezen op mijn blog. Laatst heb ik mijn creativiteit weer kunnen uiten in het vieren van een nieuwe levensgebeurtenis namelijk een babyshower. Mijn nicht verwacht een kindje en ik heb voor een leuk feestje mogen zorgen.

Wat is een babyshower?
In Nederland komt het vieren van een babyshower steeds vaker voor. Ik juich dat zeker toe want deze blijde gebeurtenis wil je natuurlijk met zo veel mogelijk mensen delen. De oorsprong van de babyshower komt uit Amerika. Een babyshower werd daar georganiseerd voor aanstaande ouders in moeilijke tijden. Door het schenken van praktische spullen voor de baby werden ze ondersteund in de voorbereiding op het ouderschap. Een heel mooi gebaar dus. Tegenwoordig is het vooral een feestje waar vooral de aanstaande moeder wordt overspoeld met leuke cadeautjes. Het gezellige samen zijn is dan ook een mooi moment voor de baby geboren wordt.

Een babyshower is toch een groter feestje dan een simpele verjaardag. Volgens de etiquette is het zelfs zo dat een babyshower niet georganiseerd mag worden door familieleden, maar juist georganiseerd moet worden door een goede vriendin. Gelukkig wordt hier tegenwoordig heel soepel mee om gegaan. Het draait natuurlijk om de gezelligheid en de cadeautjes. Het organiseren van een feestje kan best wat tijd in beslag nemen. Dat is helemaal niet erg want je creëert toch iets unieks. Iets wat mij zeker goed ligt. Ik kan op die manier lekker mijn creativiteit de vrije loop laten gaan.

Verrassing!

Babyshower Amsterdam Queenly
Babyshower Amsterdam Queenly

De belangrijkste regel bij een babyshower is toch wel dat het een verrassing moet zijn voor de aanstaande moeder. Ik probeerde mijn nicht dan ook met een smoesje naar de feestlocatie in Amsterdam te lijden. Met de gedachte dat ze gewoon lekker een hapje ging eten met mij kwam ze opeens in een babyshower terecht. Echt te gek! Van te voren heb ik natuurlijk wel even bij de partner gecheckt of het uit kwam in haar agenda. Het zou toch jammer zijn dat de verrassing niet uit zou komen.

Een babyshower organiseer je meestal rond de 30eweek van de zwangerschap. Als je zelf een babyshower gaat organiseren zoals ik heb gedaan, moet je gewoon lekker een datum prikken die het beste uit komt. Rond de 30eweek weet de moeder al wat meer over het verloop van de zwangerschap maar is ze ook nog fit genoeg voor een feestje. Een baby in je buik hebben is natuurlijk niet niks.

Een babyshower in Amsterdam
Mijn nicht komt uit Amsterdam waardoor het natuurlijk ook het makkelijkst was om daar een zaal te huren. Tegenwoordig kun je niet alleen meer een zaal huren voor bruiloften en grote feesten. Ook voor de wat kleinere gelegenheden zoals een babyshower heb je genoeg keuze in zalen. Voor de babyshower die ik heb georganiseerd, heb ik een zaal gehuurd bij Flavour Town in Amsterdam. Voordat je de volledige babyshower gaat organiseren is het natuurlijk fijn om een datum en een locatie te hebben. Op die manier kun je de aankleding en een eventueel thema een beetje aanpassen aan de locatie en dat heb ik dan ook gedaan.

Flavour Town is een mooie feestlocatie in zuidoost van Amsterdam. De locatie kan maximaal 100 personen aan waardoor het de perfecte locatie is voor kleine en middelgrote feestjes. Wanneer je deze ruimte huurt in Amsterdam kun je gebruik maken van alle meubels en mag je het aankleden zoals je zelf wilt. Vooral voor mij als creatieveling is dat natuurlijk helemaal top. De zaal was dan ook zeer geschikt voor de babyshower van mijn nicht. De locatie kende ik al omdat ik ook al gebruik heb gemaakt van Flavour Town bij de bruiloft die ik georganiseerd heb. Als je dus nog zoekt naar een mooie feestlocatie om te huren in Amsterdam, dan ben je hier aan het juiste adres.

Uiteraard heb je voor een babyshower in Amsterdam keuze genoeg uit verschillende feestzalen. Ik kan natuurlijk alleen mijn mening delen over deze ene locatie, maar kijk vooral goed rond naar de verschillende zalen. In Amsterdam vind je nog meer toppers van zalen die zeker de moeite waard zijn en vaak tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

 

Het feestje
Een babyshower organiseren is en blijft natuurlijk een feestje en bij een feestje horen uitnodigingen. Net zoals bij mijn georganiseerde bruiloft heb ik weer mooie uitnodigingen ontworpen die vooral bij mijn nicht goed in de smaak vielen. Een compliment krijgen is altijd leuk natuurlijk. Tijdens de babyshower hebben we uiteraard de cadeaus uitgepakt en spellen gespeeld zoals een quiz. Als je googelt op spellen voor een babyshower vind je voorbeelden genoeg.

Bij een feestje hoor ook lekker eten. Als je een beetje bekend bent op mijn blog weet je dat ik van lekker maar vooral ook verantwoord eten houdt. Flavour Town gaf me de mogelijkheid om bij de zaalhuur een lunch af te nemen. Ideaal voor een babyshower. Voor € 17,50 per persoon hebben we dan ook heerlijk gegeten.

Het organiseren van een babyshower was een geweldige ervaring en kijk er heel positief op terug. Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met deze blogpost en ik ben benieuwd wat mijn volgende creatieve avontuur gaat zijn.

Related Posts
Editor's Picks
Clear Filters